Tips & Tricks

Blog

In deze blog delen we graag waardevolle en toepasbare informatie met jou. Van recepten tot boekentips, alles om meer energie en balans in je leven te brengen. Snuister gerust eens rond. Heb je een idee voor een blogthema? Laat gerust even weten.

Van het seizoen: HERFST

Wat een heerlijk zonnetje vandaag 21 september 2022, begin van de herfst. Wat frisser, dat ook, maar met een trui aan kan je je benen vandaag ook strekken in de frisse lucht.
Het begin van de herfst betekent ook andere groenten en fruit in de moestuin, de supermarkt en op je bord.

Read More →

Je Sterke Kanten inzetten

Ben je al vertrouwd met positieve psychologie? Nee, ik heb het niet over positief denken. Van alleen maar dromen over mooie verhaaltjes ga je niet meer en makkelijker sla eten. 😉 Positieve psychologie onderzoekt hoe mensen hun goede kanten kunnen inzetten om de dingen die ze (moeten) doen nog beter te doen.

Read More →

Nog snellere feestelijke dip met pesto

Deze dip doet het altijd: ricotta met pesto geeft zowel de pittige pestosmaak als de romige textuur. Je kan pesto uiteraard zelf maken of in de supermarkt halen. Let er in beide gevallen op dat je een versie met olijfolie maakt of haalt. De supermarktexemplaren zijn vaak met zonnebloemolie gemaakt.

Read More →

Feestelijke dip met avocado​

Wil je graag snel een lekkere én gezonde dip op tafel toveren? Dan is dit een echte topper. Met amper vier ingrediënten, waarvan je er allicht twee standaard in huis hebt, tover je binnen enkele minuten deze smeuïge ‘crema’ op tafel. Nog enkele rauwe groentjes in reepjes voorzien en het feest kan beginnen.

Read More →

Recept Pompoencake

Deze pompoencake is een heerlijke basis voor je lunch. Je maakt er een groen(t)e smoothie bij, of een luchtige salade. Je vult aan met noten, (smeerbare) geitenkaas of feta en je hebt een heerlijke lunch. Je kan de cake in het weekend bakken en enkele dagen in de koelkast bewaren.

Read More →

Kipfilet pesto met broccoli

Misschien ben je gewend om broccoli te koken. Stomen of roosteren in de oven zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk voedingsstoffen verloren gaan. Broccoli is er vers van juni tot en met november. Daarbuiten kan je ook diepvriesbroccoli gebruiken. Ook makkelijk als het snel moet gaan.

Read More →

De pompoencreme heeft gewonnen. Hoera!

De Kinderijsbergkookworkshop Weer naar school – Tussendoortjes en lunchideetjes van vanochtend leverde een winnaar op: de pompoencreme. De pompoencreme werd unaniem verkozen tot topper en “zeker te maken, mama, het komende weekend”. 

Read More →

“Is orthomoleculair vegetarisch?” vroeg ze.

“Is orthomoleculair vegetarisch?” vroeg de dame aan de telefoon. En het was niet de eerste keer dat ik deze vraag kreeg. Het antwoord daarop geef je niet met een simpele ja of nee. En het antwoord op die vraag alleen zegt lang niet waarvoor ‘orthomoleculair’ of ‘orthotarisch’ dan wel staat.

Read More →