Fermento-5

Feestelijke dip met avocado

Wil je graag snel een lekkere én gezonde dip op tafel toveren? Dan is dit een echte topper. Met amper vier ingrediënten, waarvan je er allicht twee standaard in huis hebt, tover je binnen enkele minuten deze smeuïge ‘crema’ op tafel. Nog enkele rauwe groentjes in reepjes voorzien en het feest kan beginnen.

Avocado’s bevatten heel wat gezonde vetten, onverzadigde vetzuren. Goed voor hart en bloedvaten. Deze vetten vind je ook terug in noten, pitten en zaden. Avocado’s komen wel van elders in de wereld en hebben dus een stevige ecologische voetafdruk. Niet voor alle dagen dus. Avocado’s zijn het hele jaar door verkrijgbaar en volgen qua herkomst de seizoenen van zowel het noordelijke als het zuidelijke halfrond.

INGREDIËNTEN

2 avocado’s, gepeld,
ontpit en in stukken
Sap van 1 citroen
2 el zure room
(of een plantaardige versie)
Een mespuntje zeezout/Himalyazout

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten tot een gladde, romige massa ontstaat. Dit kan enkele minuten duren. Bewaar in de koelkast tot je het nodig hebt. Voeg eventueel opnieuw de pit toe om de groene kleur te behouden.