Individueel aanbod

Trajecten

Fermento biedt individuele coaching aan in trajectvorm. In een traject:

 • kijken we met orthomoleculaire ogen naar je vraag/situatie; 
 • kijken we ook naar de ruimere context (leefomgeving & leefwijze)
 • en zetten we tools uit de positieve psychologie in om de nieuwe kennis in de praktijk te brengen én te houden.
3 MAANDEN SAMEN OP WEG

Het BASIS-TRAJECT

Een BASIS-traject loopt over drie maanden en bestaat uit 1 intakegesprek van 90 minuten en 2 opvolggesprekken van elk 60 minuten. Tussentijds is er ruimte voor mailverkeer (bijv. voor recepten en de ingezette tools) en een eventueel telefoontje voor een korte informatievraag.

Intake

In een intakegesprek (90 minuten) brengen we eerst in kaart wat jouw vraag precies is en wat jouw actuele voedings- en leefstijlelementen zijn. 

We gaan op zoek naar de eerste mogelijkheden om de voeding en levenswijze aan te passen om met meer energie door de dag te gaan. Ik voorzie je al snel met de eerste info en praktische tips én ook het waarom. In overleg maken we gebruik van extra testen (bijv. om de toestand van je darmmicrobioom na te gaan). 

Na het eerste gesprek/ de intake (anderhalf uur) heb je dus al jouw eerste eigen lijstje om aan de slag te gaan. Jij kiest of je deze meteen allemaal in de praktijk omzet of stap voor stap. 

Een intakegesprek gaat bij voorkeur door in de praktijk. We voorzien de nodige veiligheidsmaatregelen inzake Covid-19.

Opvolggesprekken

In de opvolggesprekken (2 x 60 minuten) werken we stap voor stap verder omtrent voeding en levenswijze. 

We evalueren samen de voorbije periode. Wat ging goed? Wat liep nog moeizaam? En vooral, wat was het effect? Pijnvrije dagen, een vlottere vertering, een gavere huid, een helderder hoofd,… 

Na deze gesprekken ga je met aanvullende en nieuwe informatie verder op weg. In jouw keuken, jouw lunchbox, met jouw agenda en jouw gezin/huisgenoten rond de tafel. Op maat van jouw situatie bekijken we wat werkt, waar aanpassing nodig is, wat de (nieuwe) vragen zijn, … Je krijgt handige tips en recepten mee. 

De opvolggesprekken kunnen online doorgaan. Het 2e en laatste opvolggesprek kan desgewenst opgesplitst worden in 2 online gesprekken van 30 minuten.

“Hartelijk dank voor de interessante en uitgebreide informatie … We proberen rekening te houden met de tips; de lekkere recepten zullen we zeker en vast ook uitproberen. ”

NR & LP (moeder & dochter)
Inhoud traject

Voeding, leefstijl en meer

Naast voeding en leefstijl bespreken we ook welke voedingssupplementen jouw proces naar meer energie kunnen ondersteunen. Ik houd daarbij rekening met kwaliteit en prijs in relatie tot jouw persoonlijke situatie. 

Welke info en steun krijg je dan?

Een grote brok gaat over voeding.  Wanneer je je in een situatie van (groot) onevenwicht bevindt, is het vaak moeilijker om enkel met het bijsturen van voeding opnieuw naar een evenwicht te werken. Je krijgt in dat geval ook tips voor het doordacht en doelgericht inzetten van kwalitatieve voedingssupplementen. 

Ook leefstijltips zitten in het pakket. Uitgedrukt in doelen die jij wil behalen. En verder kan je rekenen op mijn jarenlange coachingservaring om jouw nieuwe verhaal mee op poten te zetten. Zo leer jij beter aanvoelen en beslissen wat goed voor je is, de voor jou gezonde keuzes maken, én de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. 

Daartoe integreren we indien gewenst  tijdbeheer, eenvoudige meditatie, mindfulnes of yoga oefeningen,  prikkelen we jouw groeimindset, en werk jij bewust aan jouw positieve gezondheid.  De tools uit de positieve psychologie zet ik doorheen het traject in waar nodig of gewenst.

Bij kinderen werken we met een educatief pakket: De Kinderijsberg.

Voeding

 • wat is gezond voor mij, 
 • wat blokkeert mijn spijsvertering (en laat ik dus best achterwege), 
 • welke combinaties zijn interessant, 
 • een heleboel receptideeën op maat.

Leefstijl

 • Hoe eet ik minder suiker, 
 • welke sport is goed voor mij, 
 • hoe hou ik dat vol, 
 • wanneer en hoe vaak eet ik,…

Positieve psychologie

 • werken met je Sterke Kanten
 • mindfulnessoefeningen toepassen
 • herkennen van en omgaan met emoties
 • bijsturen van je mindsetvoorkeur
 • positieve acties installeren.
Praktisch

Alle info op een rijtje

Inhoud

Een BASIS-traject loopt over drie maanden en bestaat uit 1 intakegesprek van 90 minuten en 2 opvolggesprekken van elk 60 minuten. 

Tussentijds is er ruimte voor mailverkeer (bijv. voor recepten en de ingezette tools) en een eventueel telefoontje voor een korte informatievraag.

Opvolging

Heb je na dit traject nood aan verdere opvolging, dan is dit natuurlijk mogelijk.

Losse begeleiding (enkel ná een BASIS-traject): €57,00 per uur (€31,00 voor een half uur)

Liever aanbod in groep? Een Basisworkshop duurt 4u en kost €67,00 per persoon. 

Prijs

BASIS-traject: €197,00 voor 1 intake (90 minuten) + 2 vervolgsessies (elk 60 minuten) + infomateriaal (hardcopy + digitaal) + contactmogelijkheid tussen de sessies.  Het volledige bedrag wordt betaald bij de intake. Niet inbegrepen in de prijs: bijkomende labo-onderzoeken (aanvraag door mezelf of een arts – bijv. bij https://www.fidlab.be/), voedingssupplementen en specifieke voedingsmiddelen.

Aanmelden

Meer info of een afspraak maken Ilse@fermento.be of 0473/77.55.38. Of boek hieronder meteen een afspraak.