Individueel aanbod

Voedings- en leefstijlcoaching

Fermento biedt individuele coaching aan via losse wandelgesprekken en in trajectvorm. In een individuele coaching:

 • kijken we met orthomoleculaire ogen naar je vraag/situatie; 
 • kijken we ook naar de ruimere context (leefomgeving & leefwijze);
 • en zetten we waar nodig en gewenst tools uit de positieve psychologie in om de nieuwe kennis in de praktijk te brengen én te houden.
 
Je kan kiezen uit:
een traject SUIKERANALYSE – NIEUW
een WANDELGESPREK – NIEUW
een BASIS-traject

 

2 weken intensieve analyse en opvolging
Het TRAJECT SUIKERANALYSE –  NIEUW

Een TRAJECT SUIKERANALYSE loopt over twee weken en heeft als doel jouw suikerspiegel nauwgezet op te volgen
en vervolgens te gaan beïnvloeden om meer balans te brengen.
Het traject start met het aanbrengen van een suikeranalysesensor en de instructies om te starten met meten (30 minuten);
een tweede gesprek (na 4-7 dagen) duurt 60 minuten. Daarin analyseren we de voorbije periode
en krijg je op basis van de analyse tips om je voedingspatroon, slaap- en bewegingspatroon,… bij te sturen om jouw suikerspiegel in balans te brengen.
In een afsluitend gesprek (na 14 dagen) overlopen we jouw persoonlijke winstpunten en je blijvende aandachtspunten.

Start TRAJECT SUIKERANALYSE – 30 minuten

Het startgesprek van een TRAJECT SUIKERANALYSE gaat door in de praktijk en duurt 30 minuten. Je krijgt alle startinfo over de suikeranalyse. We bekijken wat er in je lichaam gebeurt als je (teveel) suiker eet, waarom een goede suikerverwerking zo belangrijk is, hoe de analyse verloopt. Je krijgt de startinstructies uitgelegd en je plaatst de sensor op je arm. We koppelen de app op je smartphone en dan kan je van start gaan met jouw suikeranalyse. Je krijgt een opstartbrochure mee en kan tussendoor vragen stellen via Whatsapp.

Interventiegesprek – 60 minuten

Na 4 tot 7 dagen hebben we een (online) interventie-gesprek (60 minuten). We bekijken jouw analysegegevens die door de sensor verzameld werden, wat de betekenis ervan is, waar er verbetering mogelijk is en vooral hoe je dit aanpakt. We bepalen jouw concrete doelen voor de tweede meetperiode. Je krijgt een infobundel mee en kan verder vragen stellen via Whatsapp.

Voortgangsgesprek (30 minuten)

Aan het einde van de suikeranalyse (14 dagen) bespreken we een derde en laatste gesprek (online of in de praktijk) de vooruitgang die je boekte. Zowel via de analysegegevens als vanuit de ervaringen die je had in die tweede periode. Deze gegevens en ervaringen geven aan in welke richting je best verder je voedingspatroon en leefstijl blijft bijsturen om een zo goed mogelijke balans te bereiken.

Je kan op termijn via een wandelgesprek of een los gesprek (zie BASIS-traject) verdere opvolging inplannen.

PRAKTISCH – Alle info op een rij

Inhoud
In een TRAJECT SUIKERANALYSE hebben we 3 afspraakmomenten. Bij de start is er een kort gesprek in de praktijk (30 minuten) voor de startinfo, het plaatsen van de sensor en het installeren van de app. Bij het interventiegesprek (60 minuten) na 4 tot 7 dagen meten bespreken we de analyse en jouw ervaringen van de eerste dagen en krijg je tips om je suikerspiegel bij te sturen. Dit gesprek kan ook online doorgaan. Aan het einde (14 dagen na de start) bespreken we in het voortgangsgesprek (30 minuten) nog kort de resultaten van jouw acties op basis van de suikeranalyse en verwijder je de sensor. Dit gesprek kan ook online doorgaan.

Prijs
Een volledig TRAJECT SUIKERANALYSE inclusief sensor, analyserapport, opstartbrochure, infobundel en gesprekken kost €299,00. 

Aanmelden
Meer info of een afspraak maken Ilse@fermento.be of 0473/77.55.38.
Of boek hieronder meteen een afspraak.

60 minuten aandacht voor jouw voeding en leefstijl
Het WANDELGESPREK –  NIEUW

Bij een WANDELGESPREK gaan we letterlijk op stap met een concrete vraag. We koppelen het nuttige aan het aangename
en wandelen erdoorheen. Uiteraard behouden we de orthomoleculaire focus en vergeten we de ruimere context niet. Op een behapbare en budgetvriendelijke manier krijg je de kans om stappen te zetten naar een gezonder voedingspatroon en dito leefstijl.

 
Tijdens een wandelgesprek
(60 minuten)
stel je de concrete vraag
waar je op dat ogenblik mee zit
en we wandelen
door het antwoord heen.
De wandeling start aan de praktijk
en loopt grotendeels
door de natuur.

Een wandelgesprek kan van pas komen als je kleinere vragen hebt over je voeding of leefstijl, als je nog net de sleutel tot bijsturen of oplossing mist, liever niet de hele tijd zit en praat/luistert, krapper bij kas zit, weinig tijd hebt en bewegen en info vergaren als twee vliegen in één klap wil regelen, als je simpelweg graag wandelt,…
Of waarom zou jij een wandelgesprek over voeding en leefstijl aangaan?

Bij een wandelgesprek neem je de info en inzichten mee die voor jou op dat moment lijken te passen en kunnen werken. Je noteert ze achteraf zelf indien je dat wenst. Recepten en tips kan je ook steeds vinden via de website, blog, het Facebook en Instagramprofiel van Fermento. Een wandelgesprek is dus zeker ook een aanrader als je een ‘doe-het-zelver’ bent. 

PRAKTISCH – Alle info op een rijtje

Inhoud
Tijdens een WANDELGESPREK gaan we 60 minuten op stap met jouw vra(a)g(en). We ontvouwen al wandelend in de natuur mogelijke antwoorden die voor jou kunnen passen en werkbaar zijn. Je neemt ze mee en gaat er verder zelf mee aan de slag. Een wandelgesprek start en eindigt aan de praktijk.

Prijs
Een WANDELGESPREK kost €37,00.

Aanmelden
Meer info of een afspraak maken Ilse@fermento.be of 0473/77.55.38. Of boek hieronder meteen een afspraak.

Boek hier je WANDELGESPREK

3 MAANDEN SAMEN OP WEG

Het BASIS-TRAJECT

Een BASIS-traject loopt over drie maanden en bestaat uit 1 intakegesprek van 90 minuten en 2 opvolggesprekken van elk 60 minuten. Tussentijds is er ruimte voor mailverkeer (bijv. voor recepten en de ingezette tools) en een eventueel telefoontje voor een korte informatievraag.

Intake

In een intakegesprek (90 minuten) brengen we eerst in kaart wat jouw vraag precies is en wat jouw actuele voedings- en leefstijlelementen zijn. 

We gaan op zoek naar de eerste mogelijkheden om de voeding en levenswijze aan te passen om met meer energie door de dag te gaan. Ik voorzie je al snel met de eerste info en praktische tips én ook het waarom. In overleg maken we gebruik van extra testen (bijv. om de toestand van je darmmicrobioom na te gaan). 

Na het eerste gesprek/ de intake (anderhalf uur) heb je dus al jouw eerste eigen lijstje om aan de slag te gaan. Jij kiest of je deze meteen allemaal in de praktijk omzet of stap voor stap. 

Een intakegesprek gaat bij voorkeur door in de praktijk. We voorzien de nodige veiligheidsmaatregelen inzake Covid-19.

Opvolggesprekken

In de opvolggesprekken (2 x 60 minuten) werken we stap voor stap verder omtrent voeding en levenswijze. 

We evalueren samen de voorbije periode. Wat ging goed? Wat liep nog moeizaam? En vooral, wat was het effect? Pijnvrije dagen, een vlottere vertering, een gavere huid, een helderder hoofd,… 

Na deze gesprekken ga je met aanvullende en nieuwe informatie verder op weg. In jouw keuken, jouw lunchbox, met jouw agenda en jouw gezin/huisgenoten rond de tafel. Op maat van jouw situatie bekijken we wat werkt, waar aanpassing nodig is, wat de (nieuwe) vragen zijn, … Je krijgt handige tips en recepten mee. 

De opvolggesprekken kunnen online doorgaan. Het 2e en laatste opvolggesprek kan desgewenst opgesplitst worden in 2 online gesprekken van 30 minuten.

“Hartelijk dank voor de interessante en uitgebreide informatie … We proberen rekening te houden met de tips; de lekkere recepten zullen we zeker en vast ook uitproberen. ”

NR & LP (moeder & dochter)
Inhoud traject

Voeding, leefstijl en meer

Naast voeding en leefstijl bespreken we ook welke voedingssupplementen jouw proces naar meer energie kunnen ondersteunen. Ik houd daarbij rekening met kwaliteit en prijs in relatie tot jouw persoonlijke situatie. 

Welke info en steun krijg je dan?

Een grote brok gaat over voeding.  Wanneer je je in een situatie van (groot) onevenwicht bevindt, is het vaak moeilijker om enkel met het bijsturen van voeding opnieuw naar een evenwicht te werken. Je krijgt in dat geval ook tips voor het doordacht en doelgericht inzetten van kwalitatieve voedingssupplementen. 

Ook leefstijltips zitten in het pakket. Uitgedrukt in doelen die jij wil behalen. En verder kan je rekenen op mijn jarenlange coachingservaring om jouw nieuwe verhaal mee op poten te zetten. Zo leer jij beter aanvoelen en beslissen wat goed voor je is, de voor jou gezonde keuzes maken, én de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. 

Daartoe integreren we indien gewenst  tijdbeheer, eenvoudige meditatie, mindfulnes of yoga oefeningen,  prikkelen we jouw groeimindset, en werk jij bewust aan jouw positieve gezondheid.  De tools uit de positieve psychologie zet ik doorheen het traject in waar nodig of gewenst.

Bij kinderen werken we met een educatief pakket: De Kinderijsberg.

Voeding

 • wat is gezond voor mij, 
 • wat blokkeert mijn spijsvertering (en laat ik dus best achterwege), 
 • welke combinaties zijn interessant, 
 • een heleboel receptideeën op maat.

Leefstijl

 • Hoe eet ik minder suiker, 
 • welke sport is goed voor mij, 
 • hoe hou ik dat vol, 
 • wanneer en hoe vaak eet ik,…

Positieve psychologie

 • werken met je Sterke Kanten
 • mindfulnessoefeningen toepassen
 • herkennen van en omgaan met emoties
 • bijsturen van je mindsetvoorkeur
 • positieve acties installeren.
Praktisch

Alle info op een rijtje

Inhoud

Een BASIS-traject loopt over drie maanden en bestaat uit 1 intakegesprek van 90 minuten en 2 opvolggesprekken van elk 60 minuten. 

Tussentijds is er ruimte voor mailverkeer (bijv. voor recepten en de ingezette tools) en een eventueel telefoontje voor een korte informatievraag.

Opvolging

Heb je na dit traject nood aan verdere opvolging, dan is dit natuurlijk mogelijk.

Losse begeleiding (enkel ná een BASIS-traject): €59,00 per uur (€32,00 voor een half uur)

Liever aanbod in groep? Een Basisworkshop duurt 4u en kost €67,00 per persoon. 

Prijs

BASIS-traject: €207,00 voor 1 intake (90 minuten) + 2 vervolgsessies (elk 60 minuten) + infomateriaal (hardcopy + digitaal) + contactmogelijkheid tussen de sessies.  Het volledige bedrag wordt betaald bij de intake. Niet inbegrepen in de prijs: bijkomende labo-onderzoeken (aanvraag door mezelf of een arts – bijv. bij https://www.fidlab.be/), voedingssupplementen en specifieke voedingsmiddelen.

Aanmelden

Meer info of een afspraak maken Ilse@fermento.be of 0473/77.55.38. Of boek hieronder meteen een afspraak.