Kipfilet pesto met broccoli​

Misschien ben je gewend om broccoli te koken. Stomen of roosteren in de oven zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk voedingsstoffen verloren gaan.

Broccoli is er vers van juni tot en met november. Daarbuiten kan je ook diepvriesbroccoli gebruiken. Ook makkelijk als het snel moet gaan.

Ingrediënten (voor 2 personen)

2 kipfilets

1 à 2 stronken broccoli

2 el niet ontgeurde kokosolie uit een glazen pot

4 el pesto (zelfgemaakt of in een potje – zorg er in ieder geval voor

dat de pesto gemaakt is op basis van olijfolie – wanneer er

zonnebloemolie is gebruikt, kan je deze niet verwarmen omwille van

de transvetten die dan ontstaan)

Bereiding:

Verwarm de oven tot 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de broccoli in roosjes, wrijf ze in met 1 el van de kokosolie en verdeel over de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de broccoli in een 20-tal minuten gaar.

Snijd intussen de kipfilets op een paar plaatsen iets in en wrijf in met de pesto.

Verwarm1 de resterende kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets in ongeveer 15 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.

Breng de geroosterde broccoli op smaak met peper en zout en serveer bij de kipfilet.

Een seizoenslaatje maakt het bord volledig.

1       Verwarmen betekent dat het vuur middelmatig staat. Kipfilet moet goed doorbakken zijn en kan gerust even langer op het vuur staan. De eerder matige temperatuur (max 160°C)  is nodig om de olijfolie (van de pesto) niet te doen oververhitten en zo te vermijden dat transvetten ontstaan. Kies voor biologische extra vierge olijfolie van eerste koude persing en bewaar ze in een donkere glazen fles.

(Recept geïnspireerd op een recept uit Paleo tijdschrift Nr. 1)