Nog één workshop gepland voor het najaar 2020. Mis hem niet!

ONLINE Basisworkshop koken volgens orthomoleculaire principes – Winter
woensdag 25 (20.00-21.30) +

donderdag 26 november 2020   (17.30-20.00)

Deze basisworkshop is inhoudelijk dezelfde als eentje die op verplaatsing doorgaat, maar zal online doorgaan. Je volgt deze sessie en die van donderdag dus vanuit je eigen kot. We spelen op veilig voor de wintermaanden.
Woensdag 25 november houden we een online sessie van 20u tot 21u30, waarbij de basisprincipes van de orthotarische keuken worden toegelicht en er ruimte is voor vragen.
De dag erna, donderdag 26 november van 17u30 tot 20u, zullen we dan, eveneens online en elk in onze eigen keuken, maar wel samen, koken. Net zoals in een basisworkshop op verplaatsing voorzien we (op voorhand dan) de recepten, een ingrediëntenlijst en een goodiebag met poster, flyers en kokos- of notenolie.

Een ONLINE Basisworkshop duurt 4u (1u30 + 2u30) en kost €30,00 (€25,00 bij inschrijving voor 1 november 2020).
Alle ingrediënten worden door jou voorzien.

Wat is een (online) Basisworkshop?

Als het op voeding en levensstijl aankomt, zien we vaak door de bomen het bos niet meer. De orthomoleculaire1 keuken wijst je de wetenschappelijk onderbouwde2 weg.

In een Basisworkshop gaan we aan de slag met het aanbod van het seizoen in een ontdekkingstocht langs de principes van de orthomoleculaire keuken. We verkennen hoe deze principes kunnen zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon dat ons fit kan houden. We wisselen doen af met hapklare pakketjes informatie. We bereiden samen enkele gerechten en nemen rustig de tijd om deze samen te proeven.
In online versie zijn informatie en koken meer van elkaar gescheiden in de twee sessies, maar tijdens het koken herhalen we bepaalde informatie en is er ook ruimte voor vragen.
Na deze Basisworkshop kan je aan de slag in je eigen keuken en heb je vanaf dan de mogelijkheid themaworkshops te volgen.

Wat mag je verwachten:

  • Een stapsgewijs overzicht van alle basisprincipes uit de orthomoleculaire keuken met een korte toelichting over de achtergrond ervan. Afgewisseld met…
  • … het zelf bereiden van enkele seizoensgebonden gerechten die samen een volwaardig avondmaal vormen.
  • We eten en drinken samen.

Wat neem je mee naar huis of krijg je (op voorhand) thuisbezorgd:

  • Een handig overzicht van de basisprincipes uit de orthomoleculaire keuken en de recepten van de gerechten die we bereiden met ruimte voor eigen notities.
  • Een heleboel handige tips om de eerste stappen naar de orthomoleculaire keuken te vergemakkelijken en je gezondheid een duwtje in de rug te geven.
  • De orthomoleculaire voedingsdriehoek (BIOK3): Orthomoleculair voedingsmodel gebaseerd op de nieuwste inzichten en wetenschappelijk onderbouwd in een handig A3-formaat en geplastificeerd (waarde €7.00).

Wist je dat? Er in deze aankondiging al enkele principes verstopt zitten? Kan jij ze vinden? En wil je graag de rest ontdekken? Schrijf je dan snel in, het aantal plaatsen is beperkt.

Inschrijven is noodzakelijk, het aantal plaatsen is immers beperkt. Inschrijven kan via ilse@fermento.be met vermelding van je naam en mailadres. Je ontvangt dan een betalingsuitnodiging.
Voor de klassieke Basisworkshop ontvang je enkele dagen voor de workshop een mail met de details voor de workshop.
Bij de ONLINE versie ontvang je je goodiebag én de recepten + ingrediëntenlijst een week op voorhand en eveneens een mail met de nodige links voor de online sessies.

Te laat… Gezonde tussendoortjes en lunchboxen voor 6-12 jarigen en hun (groot)ouders op basis van de Kinderijsberg
vrijdag 28 augustus (15u-17u)

Net voor de start van het nieuwe schooljaar kunnen kinderen van 6-12 jaar mét hun (groot)ouders kennismaken met de Kinderijsberg en de mogelijkheden voor gezonde tussendoortjes en lunchboxen.

De regenboogkant van de Kinderijsberg met vrolijke magneten in volle actie

(Groot)ouders en kinderen installeren zich die namiddag in de tuin en ontdekken samen de Kinderijsberg en de mogelijkheden voor gezonde tussendoortjes en lunchboxen.

We proeven samen enkele hapjes en testen uit wat de week erna al mee naar school kan. 😉
Is het een 🍅, 🍳,🥕of olijf? En hoe verpakken we dat dan?

Deze workshop is voor (groot)ouders en (klein)kinderen. Per (groot)ouder/(klein)kindkoppel betaal je €20,00. Voor elk extra paar ogen + mondje dat komt meekijken, luisteren, magneten plakken en proeven betaal je €5,00 extra.
Dus bijv. een mama met twee kindjes betaalt €25,00 voor de drie. Of een kindje dat komt met mama en opa betaalt eveneens €25,00.

Inschrijven is noodzakelijk, het aantal plaatsen is immers beperkt. Inschrijven kan via ilse@fermento.be met vermelding van je naam en mailadres. Je ontvangt dan een betalingsuitnodiging.
Enkele dagen voor de workshop ontvang je een mail met de details voor de workshop.

Gemist… Basisworkshop koken volgens orthomoleculaire principes – Herfst
donderdag 20 augustus 2020   (17.30-21.30)

Pompoen gevuld met linzen en feta

Als het weer het toelaat, gaat deze workshop grotendeels buiten door.

Een Basisworkshop ter plaatse duurt 4u en kost €60,00 (€55,00 bij inschrijving voor 1 augustus 2020). Alle ingrediënten worden voor jou voorzien.

1 Orthos komt uit het Grieks en staat voor juist, gezond en moleculair verwijst naar de biochemische werking van voedingsstoffen op celniveau in ons lichaam.
2 De orthomoleculaire wetenschap steunt op een groeiend aantal en steeds meer algemeen aanvaarde studies.
3 BIOK: Biochemisch Instituut voor Orthomoleculaire Kennis

Workshops ‘ter plaatse’ gaan door in Sint-Katelijne-Waver (Elzestraat).