De Kinderijsbergkookworkshop Weer naar school – Tussendoortjes en lunchideetjes van vanochtend leverde een winnaar op: de pompoencreme.

De pompoencreme werd unaniem verkozen tot topper en “zeker te maken, mama, het komende weekend”. Je kan hem zo in een potje meenemen om op te smullen, samen met bijvoorbeeld rauwe wortel- en komkommerfrietjes. Of je kan hem op je boterham smeren. 

HET RECEPT: Pompoen-ricottaspread met sesamzaadjes

Ingrediënten
200g pompoen, geschild en in blokjes
Sap van een halve citroen
100-150g ricotta
Sesamzaadjes
1 tl tahin
Peper en ongeraffineerd zout

Bereiding
1. Gaar de pompoenblokjes door ze te koken in een beetje water of te stomen.
2. Laat de pompoenblokjes even uitlekken en afkoelen en plet ze dan.
3. Meng met de ricotta en de tahin tot een smeuïge creme. Voeg meer of minder ricotta toe om de juiste consistentie te verkrijgen.
4. Voeg citroensap toe, maar zorg dat het geheel niet waterig wordt.
5. Kruid tot slot met peper en een beetje zout en voeg de sesamzaadjes toe.

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *