Deze pompoencake is een heerlijke basis voor je lunch. Je maakt er een groen(t)e smoothie bij, of een luchtige salade. Je vult aan met noten, (smeerbare) geitenkaas of feta en je hebt een heerlijke lunch. Je kan de cake in het weekend bakken en enkele dagen in de koelkast bewaren.

Ingrediënten

3 eieren 250g pompoen (butternut)
1 tl kurkuma 150 ml olijfolie
1tl bicarbonaat 200g volkorenbloem
1 tl zout, of minder, naar smaak 40g walnoten of andere noten, fijngehakt
1 tl fijngesneden citroengras 3 cm verse gember
Zeste van 1 limoen 3 el ahornsiroop (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C.

Klop de eieren samen met de ahornsiroop, de kurkuma, het bicarbonaat en het zout op tot een luchtig mengsel. Strooi er het citroengras en de limoenzeste bij.

Rasp de pompoen met de grove rasp (eventueel met schil) en voeg toe.

Giet de olijfolie door het mengsel en roer goed door tot alle smaken vermengd zijn.

Meng de bloem er door heen en de fijngehakte noten. Duw de gember door de knoflookpers en voeg toe.

Wrijf een (lange) bakvorm in met boter en giet er de cake in. Bak 40 à 45 minuten op 160°C. Laat afkoelen en haal de cake uit de vorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *