Deze dip doet het altijd: ricotta met pesto geeft zowel de pittige pestosmaak als de romige textuur. Je kan pesto uiteraard zelf maken of in de supermarkt halen. Let er in beide gevallen op dat je een versie met olijfolie maakt of haalt. De supermarktexemplaren zijn vaak met zonnebloemolie gemaakt. Op zich ok, maar we krijgen al heel veel omega 6 vetten binnen en veel te weinig omega 3 of 9. Vandaar dat olijfolie de voorkeur heeft. Kies voor een (liefst biologische) extra vierge olijfolie van eerste koude persing om zoveel mogelijk gezonde stoffen mee te hebben en geen transvetten (of toxische vetten).

Het recept?

Voeg in een kommetje lepel per lepel de pesto bij de ricotta. Meng de beide ingrediënten tot je de gewenste smaak en textuur bekomt.

Klaar om opgelepeld te worden met sappige worteltjes, bloemkoolroosjes, witloofblaadjes,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *